Pääsykoekirjan painoksista

(Kansan)taloustieteen oppiaineen pääsykokeisiin valmentavan kurssin oma keskustelualue.
Henri_Sulku
Viestit: 1
Liittynyt: La Maalis 29, 2014 4:37 pm

Pääsykoekirjan painoksista

Viesti Kirjoittaja Henri_Sulku »

Vertailin Matti Pohjolan Kansantaloustieteen oppikirjan 2013- ja 2014-painosten sisällysluetteloita: ne olivat täsmälleen samat!

Jos siis on vaikeuksia päästä käsiksi uusimpaan painokseen (tai ei esimerkiksi halua/pysty ostaa sitä), niin 2013 painos ajaa varmaan täysin saman asian. Esim. kirjastoista vanhempaa painosta saa luultavasti uutta paremmin.

Käytän itsekin 2013-painosta, mut kukin omalla vastuullaan...

Terv,
Henri

HUOM: Tämä ei ole Varjovalmennuksen ohje tai neuvo, vaan yksittäisen ihmisen huomio.
Avatar
Joose
Viestit: 20
Liittynyt: Su Helmi 23, 2014 3:09 pm

Re: Pääsykoekirjan painoksista

Viesti Kirjoittaja Joose »

Tätä kirjoittaessani kirjan tuorein painos on 11. painos (2014), sinikantinen. Edellinen, 7.-9. painos (2013) on punakantinen. Olen nyt käynyt nämä rivi riviltä läpi ja verrannut niitä. Tulos: vanha painos vastaa uusinta painosta 99-prosenttisesti. Pääsykokeen kannalta ero on mitätön, joten jos omistat punakantisen painoksen, en neuvoisi ostamaan uutta.

Suurin osa eroista koskee tilastolukuja, jotka on päivitetty ajan tasalle. Näitä ei kuitenkaan tarvitse opetella pääsykokeeseen, joten tällä ei ole väliä. Muitakin muutoksia on, mutta niiden merkitys pääsykokeen kannalta on hyvin vähäinen.

Lisäksi hyllystäni löytyy
  • vuodelta 2010 oleva vihreäkantinen painos, joka vastaa uusinta painosta ainakin 96-prosenttisesti, sekä
  • vuodelta 2008 oleva keltakantinen painos, joka vastaa uusinta painosta ainakin 93-prosenttisesti.
Antamani vastaavuusprosentit perustuvat pääsykoenäkökulmaan. Valt. tiedekunnan ja kauppakorkeakoulujen valintakokeissa on tapana kysyä taloustieteen perusasioita. Näiden osalta kirjan sisältö ei ole muuttunut.

Prosenttini ovat pikemminkin ala- kuin yläkanttiin, ts. en ole liioitellut painosten vastaavuutta. Ne todella ovat lähes samansisältöisiä.

Terveisin
Joose Sauli
Varjovalmennus
Viestiketju Lukittu