Sähköinen pääsykoe 2020

Oikeustieteellisen tdk:n pääsykokeisiin valmentavan kurssin oma keskustelualue.
Aksuli
Viestit: 3
Liittynyt: To Huhti 11, 2019 3:29 pm

Sähköinen pääsykoe 2020

Viesti Kirjoittaja Aksuli »

Eletään mielenkiintoisia aikoja, vuoden 2020 oikeustieteen pääsykoe pidetään sähköisenä. Sähköisen pääsykokeen lisäksi järjestetään mahdollisesti myös toinen koe.

Miten yliopistot järjestävät noin 6 viikon aikana sähköisen pääsykokeen ~3500 hakijalle? Itse en keksi muuta vaihtoehtoa kuin moodletentin. Mikä taas estää moodletentissä tai ylipäätään sähköisessä tentissä huijaamisen?

Olen ottanut töistä kesäloman, varannut junaliput ja hotellin 26.5 pidettävää pääsykoetta silmällä pitäen. Pitäisikö perua hotelli ja junaliput, kun koe on sähköinen ja tehdään oletettavasti omalla koneella kotoa. Mitä jos pidetäänkin toinen koe sähköisen lisäksi vaikka 1.6. Saanko töistä vapaata tätä koetta varten? Ainahan sitä voi suoraselkäisenä työntekijänä saikuttaa, jos töistä ei saa vapaata.

Todella stressaavaa. 30.4 on vielä pitkä aika, kesälomat pitäisi vahvistaa viimeistään tuolloin, joten toivon tarkempia tietoja tulevan hieman aiemmin, että ehdin järjestellä kaiken tarvittavan.
https://www.oikeustieteet.fi/tiedote-9-4-2020/
UNIFI: ”Yliopistojen kevään valintakokeet muuttuvat – perinteiset kokeet korvataan vaihtoehtoisilla valintatavoilla” (linkki uutiseen)

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan todistusvalinnan ja valintakoevalinnan kiintiöt tullaan pitämään ennallaan.

Valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään sähköisesti, minkä lisäksi on mahdollista, että valintakokeeseen sisältyy toinen vaihe erikseen määriteltynä ajankohtana.

Tarkempia tietoja tiedotetaan viimeistään 30.4.2020.